Kezdőlap
Látásvizsgálat
Szemüvegkészítés
Kontaktlencsék
Események
Fizetési lehetőségek
Ajánlj minket ismerőseidnek!
Rólunk

0-11
évesek
számára
11-23
évesek
számára
23-40
évesek
számára
40-65
évesek
számára
65 év
felettiek
számára
Opticum Kft. 4400 Nyíregyháza
Szabadság tér. 12. F/4.
Tel.: +36 42 400 180
opticum.latasjavito@gmail.com
Térkép

Szemüveglencsék

Szemüvegeink alapjául szolgáló szemüveglencséket a legkomolyabb kutatásokat és fejlesztéseket végző szemüveglencse gyártóktól szerezzük be. Essilor, Hoya, Zeiss, Rodenstock. Ennek eredménye, hogy a világ legszebb vékonyított lencséi, a legjobbnak tartott multifokális szemüveglencsék ugyan úgy megtalálhatóak kínálatunkban, mint a számítógépes munkához javasolt speciális szemüveglencsék, vagy a különféle fényviszonyokhoz alkalmazkodni tudó fényre sötétedő, polarizált lencsék és a legtisztább látást biztosító tükröződésmentes felületkezelések.

Gyere el és találd meg nálunk legújabb, egyéniségedhez illő szemüvegedet!!

Kiválasztottál egy totál divatos, csúcsszuper keretet? Ne rontsd el külsődet egy régi lencsével! Olyan szemüveglencsére van szükséged, ami vékony és könnyű, lehetőleg tükröződésmentesítő réteggel ellátott, ami megfelel az esztétikai és minőségi elvárásoknak. Ezek a legújabb fejlesztésű polikarbonát szemüveglencsék.
 • Az Airwear egy polikarbonát alapanyagú lencse, mely ugyanaz az alapanyag, amit a NASA használ az asztronauták áttetsző maszkjaihoz. A lencse extra könnyű, és rendkívül ütésálló (lényegesen könnyebb és 12-szer tartósabb, mint a hagyományos műanyag lencsék). Sportoláshoz is ideális!
 • A tükröződésmentesítő réteg hatására szemüveged tökéletesen áttetsző lesz - így sokkal jobban érvényesülnek szemeid! És ezzel még nincs vége. Amikor TV-t nézel, videojátékot játszol vagy a számítógép előtt ülsz, ez a szemüveg ideális megoldás számodra, mivel a tükröződésmentesítő rétegnek köszönhetően a képernyő előtt sem fárad el a szemed.

Anti Stress szemüveglencsék
A számítógép okozta szemfáradság kivédésére kifejezetten 20 és 40 év közöttieknek kifejlesztve.
Az Anti Stress szemüveglencsét, dioptriádtól függetlenül a 20 és 40év közötti szemüvegviselők számára nyújtanak megoldást a szemfáradtság panaszaira.
Az Anti Stress a legújabb fejlesztésű egyfókuszú szemüveglencse, mely amellett, hogy teljes korrekciót nyújt látásproblémádra, kiküszöböli a szemfáradtsággal járó kellemetlen tüneteket, és megnyugtatja a szemed.
A szabadalmaztatott gyártási eljárásnak köszönhetően, melyet a 20 és 40 év közötti szemüvegviselők mindennapi kényelmének és jó közérzetének megóvása érdekében dolgoztak ki, eredményesen csökkenthetők a szemfáradtsággal járó tünetek.


Az lencse működési elve
Bár ebben a korban még nincs szükségünk külön olvasó és utcai szemüvegre, ez nem jelenti azt, hogy ne fáradhatna el a szemünk a tartós közeli nézéstől, mint amilyen a számítógép használata. Minden új szemüveg készítése előtt szükség van egy alapos és pontos látásvizsgálatra is, hogy meghatározhassuk az adott látásélességed.
Aki már vett részt látásvizsgálaton az tudja, hogy egy ilyen vizsgálat során, az 5 méterre lévő ú.n. visus táblán kell olvasni fentről lefelé a betűket vagy számokat. A vizsgálat célja, hogy a tábla alján a fekete vonal felett lévő legkisebb betűket vagy számokat élesen el tudjuk olvasni. Az a dioptria korrekció, amivel ez megy, az a 100%-os látás élességünk és ez lehet az új utcai (távoli) szemüvegünk vagy kontaktlencsénk dioptriája is. Az így elkészített szemüveggel tökéletesen láthatunk távolra. Viszont abban az esetben, ha az így elkészített szemüvegünket nem kifejezetten távolra használjuk, (mert állandóan zárt térben, irodában, munkahelyen vagyunk és számítógépet használunk) akkor sok esetben ez a dioptria nem lesz, egész nap megfelelően kényelmes viselet számunkra. Rövid látók (mínuszosok) esetében ez a korrekció túl soknak, míg távollátók (pluszosok) esetében túl kevésnek bizonyulhat és nap végi fáradságot, kényelmetlenséget valamint idő előtti dioptriaromlást is eredményezhet.
A szemüveglencse gyártók ezt felismerve fejlesztették ki ezt az új típusú, speciális dioptria lefutású és felületi kialakítású szemüveglencsét, mely hatékony megoldást nyújt a számítógép okozta szemfáradság leküzdésére.

Kinek ajánljuk?
 • Minden 20 és 40 éves kor közötti, aktív számítógépet használó szemüvegviselőnek.
 • Irodai munkát végzőknek, Orvosoknak, Ügyvédeknek, Mérnököknek, Statisztikusoknak, akik tartósan közelre nézéssel erőltetik naponta szemüket.
 • Mindenkinek, aki szeretné már meglévő egyfókuszú szemüvegét olyan új szemüvegre cserélni, amely tökéletesen alkalmazkodik életstílusához.

Egészséges látás minden fényben
Az, hogy a jövőt hogyan látja, nagymértékben függ attól, milyen szemüveget hord most A Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék a legmegfelelőbb megoldást kínálják abban, hogy megőrizhesse szeme egészségét a jövő számára. A szem egészségének védelme
Az UV-sugárzás károsítja szeme egészségét és hosszú távon ronthatja látását. A Transitions lencsék megszűrik a napsugárzásból fakadó káros UV-sugarak 100%-át, mindig és mindenhol védik a szem egészségét.

Optimális látásélesség
A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti az ún. kontraszthatást. A Transitions lencsék kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően tisztább látást biztosítanak bármilyen fényviszonyban. A szem védelme éppoly fontos, mint bőrünk megóvása a káros sugaraktól. Annak érdekében, hogy a káros sugarak ellen megfelelő védelemben részesüljön Ön és családjának minden tagja, elengedhetetlen a szemüveg körültekintő kiválasztása. A gyermekek esetében különösen fontos a jó választás, hisz igen sok időt töltenek a szabadban játszva. A gyermekek szeme 18 éves korig folyamatosan fejlődik, ezáltal retinájuk fokozott mértékben van kitéve a káros UV-sugárzásnak.

Az optimális választás:
Transitions Belső térben a Transitions lencsék teljesen színtelenek, így senki sem veszi észre, hogy Ön fényre sötétedő szemüveget hord. Szabadban szikrázó napsütésben gyorsan és egyenletesen változnak lencséi napszemüveg sötétségűre. A lencsék rendkívül gyorsan reagálnak a változó fényviszonyokra, és mindig csak annyira változtatják a színüket, hogy a látás tökéletesen kényelmes maradjon, így viselője szinte megfeledkezhet arról, hogy szemüveget hord. A Transitions szemüveglencséket barna vagy szürke színben, bármilyen típusú szemüvegkeretben, bármikor és bárhol viselheti. További információkat a Transitions lencsékkel kapcsolatban a Transitions weblapon olvashat (www.transitions.hu).


Polarizált lencsék
Védelem a káprázás ellen

Hogyan alakul ki a káprázás a visszaverődés következtében?
Ez egy optikai jelenség. Amikor a fény megcsillan valamilyen vízszintes sima felületen (víz, hó, jég, nedves útfelület, szélvédő, stb.) visszaverődik egy irányba, így polarizált fényt hoz létre, káprázást okoz. Ez a jelenség jelentős mértékben megváltoztatja a formák, színek, kontrazstok érzékelését.

Hogyan működnek az Polarizált lencsék?
A hagyományos napszemüveglencsék nem tudják megakadályozni a visszaverődés vakító ragyogását. Az polarizált lencséket úgy tervezték, hogy egy szűrő segítségével szabályozzák a ragyogást a hasznos fény és a vízszintesen visszaverődő sugarak szétválasztása által. Ajánlható minden szemüvegviselőnek, aki minőségi szemüvegre vágyik
 • Autóvezetéshez
  A polarizált lencsék lehetővé teszik a biztonságos vezetést. Kiküszöbölik a nedves útfelületről, a műszerfalról, vagy más személygépkocsiról történő visszaverődés okozta káprázást.
 • Sportoláshoz
  Különösen a vízi sportok (vitorlázás, horgászás) és a téli sportok űzése során a szemek fokozott igénybevételnek vannak kitéve a sima felületről (víz, hó és jég) visszaverődő napsugarak miatt.
 • Nagyobb komfortérzet kialakítása miatt
  A tökéletes látás élménye minden körülmény között, nyáron és télen egyaránt élvezhető a polarizált napszemüveglencséivel. A színek élénkebbé válnak.
 • A szem védelme miatt
  Az érzékeny szeműek, az idősebbek, vagy a szemműtéten átesettek szemének szükséges maximális védelmet a polarizált napszemüveglencsék biztosítják.

Tükröződésmentesítés
Nem csak esztétikai szempontból fontosak, hanem komoly szerepük van a látás védelmében és a látás minőségének javításában is: kontrasztosabb, élesebb látást biztosítanak. Látásunk minősége befolyásolja életünket. Szemünkkel folyamatosan kommunikálunk, éppen ezért fontos, hogy a szemüveglencse ne tükröződjön. Számítógép képernyője előtt vagy autóvezetés közben gyakran zavaróak a képernyő vagy a külvilág okozta csillogások, melyek csökkentik a kontrasztot s vakítanak.
A szemüveglencsén megülő makacs piszok és kosz foltok, ujjlenyomatok rendszeres és megfelelő tisztítás nélkül csökkentik a látás minőségét.
© Smid  
OPTICUM
NYÍREGYHÁZA

SzemüveglencsékSzemüvegeink alapjául szolgáló szemüveglencséket a legkomolyabb kutatásokat és fejlesztéseket végző szemüveglencse gyártóktól szerezzük be. Essilor, Hoya, Zeiss, Rodenstock. Ennek eredménye, hogy a világ legszebb vékonyított lencséi, a legjobbnak tartott multifokális szemüveglencsék ugyan úgy megtalálhatóak kínálatunkban, mint a számítógépes munkához javasolt speciális szemüveglencsék, vagy a különféle fényviszonyokhoz alkalmazkodni tudó fényre sötétedő, polarizált lencsék és a legtisztább látást biztosító tükröződésmentes felületkezelések.

Gyere el és találd meg nálunk legújabb, egyéniségedhez illő szemüvegedet!!

Kiválasztottál egy totál divatos, csúcsszuper keretet? Ne rontsd el külsődet egy régi lencsével! Olyan szemüveglencsére van szükséged, ami vékony és könnyű, lehetőleg tükröződésmentesítő réteggel ellátott, ami megfelel az esztétikai és minőségi elvárásoknak. Ezek a legújabb fejlesztésű polikarbonát szemüveglencsék.
 • Az Airwear egy polikarbonát alapanyagú lencse, mely ugyanaz az alapanyag, amit a NASA használ az asztronauták áttetsző maszkjaihoz. A lencse extra könnyű, és rendkívül ütésálló (lényegesen könnyebb és 12-szer tartósabb, mint a hagyományos műanyag lencsék). Sportoláshoz is ideális!
 • A tükröződésmentesítő réteg hatására szemüveged tökéletesen áttetsző lesz - így sokkal jobban érvényesülnek szemeid! És ezzel még nincs vége. Amikor TV-t nézel, videojátékot játszol vagy a számítógép előtt ülsz, ez a szemüveg ideális megoldás számodra, mivel a tükröződésmentesítő rétegnek köszönhetően a képernyő előtt sem fárad el a szemed.

Anti Stress szemüveglencsék
A számítógép okozta szemfáradság kivédésére kifejezetten 20 és 40 év közöttieknek kifejlesztve.
Az Anti Stress szemüveglencsét, dioptriádtól függetlenül a 20 és 40év közötti szemüvegviselők számára nyújtanak megoldást a szemfáradtság panaszaira.
Az Anti Stress a legújabb fejlesztésű egyfókuszú szemüveglencse, mely amellett, hogy teljes korrekciót nyújt látásproblémádra, kiküszöböli a szemfáradtsággal járó kellemetlen tüneteket, és megnyugtatja a szemed.
A szabadalmaztatott gyártási eljárásnak köszönhetően, melyet a 20 és 40 év közötti szemüvegviselők mindennapi kényelmének és jó közérzetének megóvása érdekében dolgoztak ki, eredményesen csökkenthetők a szemfáradtsággal járó tünetek.


Az lencse működési elve
Bár ebben a korban még nincs szükségünk külön olvasó és utcai szemüvegre, ez nem jelenti azt, hogy ne fáradhatna el a szemünk a tartós közeli nézéstől, mint amilyen a számítógép használata. Minden új szemüveg készítése előtt szükség van egy alapos és pontos látásvizsgálatra is, hogy meghatározhassuk az adott látásélességed.
Aki már vett részt látásvizsgálaton az tudja, hogy egy ilyen vizsgálat során, az 5 méterre lévő ú.n. visus táblán kell olvasni fentről lefelé a betűket vagy számokat. A vizsgálat célja, hogy a tábla alján a fekete vonal felett lévő legkisebb betűket vagy számokat élesen el tudjuk olvasni. Az a dioptria korrekció, amivel ez megy, az a 100%-os látás élességünk és ez lehet az új utcai (távoli) szemüvegünk vagy kontaktlencsénk dioptriája is. Az így elkészített szemüveggel tökéletesen láthatunk távolra. Viszont abban az esetben, ha az így elkészített szemüvegünket nem kifejezetten távolra használjuk, (mert állandóan zárt térben, irodában, munkahelyen vagyunk és számítógépet használunk) akkor sok esetben ez a dioptria nem lesz, egész nap megfelelően kényelmes viselet számunkra. Rövid látók (mínuszosok) esetében ez a korrekció túl soknak, míg távollátók (pluszosok) esetében túl kevésnek bizonyulhat és nap végi fáradságot, kényelmetlenséget valamint idő előtti dioptriaromlást is eredményezhet.
A szemüveglencse gyártók ezt felismerve fejlesztették ki ezt az új típusú, speciális dioptria lefutású és felületi kialakítású szemüveglencsét, mely hatékony megoldást nyújt a számítógép okozta szemfáradság leküzdésére.

Kinek ajánljuk?
 • Minden 20 és 40 éves kor közötti, aktív számítógépet használó szemüvegviselőnek.
 • Irodai munkát végzőknek, Orvosoknak, Ügyvédeknek, Mérnököknek, Statisztikusoknak, akik tartósan közelre nézéssel erőltetik naponta szemüket.
 • Mindenkinek, aki szeretné már meglévő egyfókuszú szemüvegét olyan új szemüvegre cserélni, amely tökéletesen alkalmazkodik életstílusához.

Egészséges látás minden fényben
Az, hogy a jövőt hogyan látja, nagymértékben függ attól, milyen szemüveget hord most A Transitions fényre sötétedő szemüveglencsék a legmegfelelőbb megoldást kínálják abban, hogy megőrizhesse szeme egészségét a jövő számára. A szem egészségének védelme
Az UV-sugárzás károsítja szeme egészségét és hosszú távon ronthatja látását. A Transitions lencsék megszűrik a napsugárzásból fakadó káros UV-sugarak 100%-át, mindig és mindenhol védik a szem egészségét.

Optimális látásélesség
A túl sok, vagy túl kevés fény csökkenti az ún. kontraszthatást. A Transitions lencsék kontrasztfokozó hatásuknak köszönhetően tisztább látást biztosítanak bármilyen fényviszonyban. A szem védelme éppoly fontos, mint bőrünk megóvása a káros sugaraktól. Annak érdekében, hogy a káros sugarak ellen megfelelő védelemben részesüljön Ön és családjának minden tagja, elengedhetetlen a szemüveg körültekintő kiválasztása. A gyermekek esetében különösen fontos a jó választás, hisz igen sok időt töltenek a szabadban játszva. A gyermekek szeme 18 éves korig folyamatosan fejlődik, ezáltal retinájuk fokozott mértékben van kitéve a káros UV-sugárzásnak.

Az optimális választás:
Transitions Belső térben a Transitions lencsék teljesen színtelenek, így senki sem veszi észre, hogy Ön fényre sötétedő szemüveget hord. Szabadban szikrázó napsütésben gyorsan és egyenletesen változnak lencséi napszemüveg sötétségűre. A lencsék rendkívül gyorsan reagálnak a változó fényviszonyokra, és mindig csak annyira változtatják a színüket, hogy a látás tökéletesen kényelmes maradjon, így viselője szinte megfeledkezhet arról, hogy szemüveget hord. A Transitions szemüveglencséket barna vagy szürke színben, bármilyen típusú szemüvegkeretben, bármikor és bárhol viselheti. További információkat a Transitions lencsékkel kapcsolatban a Transitions weblapon olvashat (www.transitions.hu).


Polarizált lencsék
Védelem a káprázás ellen

Hogyan alakul ki a káprázás a visszaverődés következtében?
Ez egy optikai jelenség. Amikor a fény megcsillan valamilyen vízszintes sima felületen (víz, hó, jég, nedves útfelület, szélvédő, stb.) visszaverődik egy irányba, így polarizált fényt hoz létre, káprázást okoz. Ez a jelenség jelentős mértékben megváltoztatja a formák, színek, kontrazstok érzékelését.

Hogyan működnek az Polarizált lencsék?
A hagyományos napszemüveglencsék nem tudják megakadályozni a visszaverődés vakító ragyogását. Az polarizált lencséket úgy tervezték, hogy egy szűrő segítségével szabályozzák a ragyogást a hasznos fény és a vízszintesen visszaverődő sugarak szétválasztása által. Ajánlható minden szemüvegviselőnek, aki minőségi szemüvegre vágyik
 • Autóvezetéshez
  A polarizált lencsék lehetővé teszik a biztonságos vezetést. Kiküszöbölik a nedves útfelületről, a műszerfalról, vagy más személygépkocsiról történő visszaverődés okozta káprázást.
 • Sportoláshoz
  Különösen a vízi sportok (vitorlázás, horgászás) és a téli sportok űzése során a szemek fokozott igénybevételnek vannak kitéve a sima felületről (víz, hó és jég) visszaverődő napsugarak miatt.
 • Nagyobb komfortérzet kialakítása miatt
  A tökéletes látás élménye minden körülmény között, nyáron és télen egyaránt élvezhető a polarizált napszemüveglencséivel. A színek élénkebbé válnak.
 • A szem védelme miatt
  Az érzékeny szeműek, az idősebbek, vagy a szemműtéten átesettek szemének szükséges maximális védelmet a polarizált napszemüveglencsék biztosítják.

Tükröződésmentesítés
Nem csak esztétikai szempontból fontosak, hanem komoly szerepük van a látás védelmében és a látás minőségének javításában is: kontrasztosabb, élesebb látást biztosítanak. Látásunk minősége befolyásolja életünket. Szemünkkel folyamatosan kommunikálunk, éppen ezért fontos, hogy a szemüveglencse ne tükröződjön. Számítógép képernyője előtt vagy autóvezetés közben gyakran zavaróak a képernyő vagy a külvilág okozta csillogások, melyek csökkentik a kontrasztot s vakítanak.
A szemüveglencsén megülő makacs piszok és kosz foltok, ujjlenyomatok rendszeres és megfelelő tisztítás nélkül csökkentik a látás minőségét.